Varför ska man ha en grafisk profil

Håll dig uppdaterad om nya artiklar

Visuell identitet checklista

En grafisk profil är en jättebra grund till att spara tid och stärka ditt varumärke med viktiga riktlinjer som du vill att andra i bolaget ska följa. En grafisk profil hjälper företaget och medarbetare att enklare kommunicera med varandra och skapa nytt innehåll. Allt man gör blir då tydligare och enklare att förstå.

 

Content

De blir enklare för alla i företaget att skapa mer sammanhängande content som har en röd tråd och som ser bra ut och upplevs rätt av mottagaren. De blir tryggare för medarbetare att producera content. Dina medarbetare producerar mer content för att dem är trygga i hur varumärket vill upplevas visuelt och kan där med trygghet producera mer och snabbare. Content skaparna vågar vara mer kreativa. Detta Skapar konsekvent kommunikation.

Design

Varumärke

Ditt varumärke blir tydligare mer sammanhängande och kan enklare att förstås av mottagaren. Med tydliga riktlinjer visuellt gör ditt varumärke starkare och upplevs bättre. Allt dina medarbetare gör blir mer sammanhängande när alla i bolaget är med på hur varumärket ska upplevas visuellt. Varumärket upplevs mer proffesionellt.

logotype


Tid

Du slipper besvara onödiga frågor, där medarbetare snabbt och enkelt kan hitta svaret själv genom de tydliga instruktioner som finns. Då kan medarbetaren själv kolla upp informationen istället för att den skall finns i huvudet på någon. Man sparar tid med att medarbetarna vet hur varumärket ska upplevas visuelt och känner sig tryggare att publicera innehåll. Medarbetare slipper lägga ner massa tid på att rätta till saker som blivit fel när de inte funnits tydliga riktlinjer. Medarbetarna kan lägga fokus på att producera content på ett snabbt och effektivt sätt istället.

5Rityta 1

 

Saknar du en grafisk profil

Hör av dig för att få ett prisförslag på vad en grafisk profil skulle kosta för ditt företag. Vårt mål är att hjälpa alla mindre och mellanstora företag att nå ut till sina kunder. Klicka på länken här nedanför för att komma till vårt kontakt formulär eller skicka i väg ett mejl till info@ranknest.com

Kom i kontakt

Relaterade artiklar

Få notis om nya artiklar från oss