fbpx

5 Logotyptrender 2021

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Innovation är på topp nu. designindustrin visar inga tecken på ålderdom längre. Varje år finns det något nytt att utforska i denna blomstrande bransch. Logotypdesign är ett av så många designområden som utvecklas varje år för att möta affärsvärldens behov. Låt oss ta en titt på Top 5 Logo Design Trends för 2021.

En logotyp är en avgörande del av ett varumärkes image. Det är en tillgång som är ensam ansvarig för att kommunicera företagens värderingar, personlighet och kvalitetsstandarder. Det är den mest synliga symbolen för ett varumärke och trycks på varje produkt och tjänst i ett företag.

Under de senaste åren har lutningar blivit mycket moderna och bland topparna inom trender för logotypdesign, och trenden fortsätter att regera 2020. Gradienter ger logotyper mer en 3D -effekt, vilket gör att mönstren dyker upp från skärmen. Gradient -logotyper är lätta att komma ihåg och snyggare jämfört med färgade logotyper. Designers påverkas så mycket av den här trenden att du under den kommande tiden kan förvänta dig att de ska utforska gradienternas fulla potential.

Tunn linje Logotyper

Trots att den är lite övermättad, går minimalismens trend ingenstans. Faktum är att 2020 kommer det att fortsätta utvecklas och visa sig på olika sätt. Vi tenderar vanligtvis att relatera minimalism till minimalistiska kompositioner och monokroma färger, men genom användning av linjära former och element förväntar vi oss att se det manifestera inom kort.

I logotypdesign spelar färger en avgörande roll. Det har en stor effekt på publikens psykologi. Även vetenskapen säger att färger väcker känslor som kan leda till positiva, negativa eller oöverträffade känslor. När det gäller trender med logotypdesign 2020 kommer ljusa färger att ta mitt i scenen. Designers kan använda ljusa färger för alla typer av företag. Det bästa med ljusa färger är att det förstärker de känslor en logotyp förmedlar.

Responsiva logotyper

Responsiv design är något som aldrig kan gå ur trend. Tidigare såg vi den här trenden för webbplatser, men nu blir den populär i logotypen också. Responsiva logotyper är de som formförskjuter, ändrar i dimensioner, storlekar, komplexitet eller till och med nyanser eller färger för att passa in där de behöver. Dessa logotyper är djärva och kraftfulla och uppvisar affärskompetens och innovation som ledare inom sina områden.

 

 

 

Monogram -logotyper har varit populära så länge nu och sådana typer av logotyper har redan tagit sin väg under 2019, och den dubbla inledande trenden fortsätter att regera även 2020. Dubbla initiala logotyper kan vara ett intressant sätt att symbolisera ett varumärke eftersom det finns gott om variationer i design och för att göra det lite konstnärligt, kan designers mixa och matcha bokstäver. Även om sådana typer av logotyper kan användas av alla branscher, kan det vara det perfekta valet för branscher som restauranger, kaféer, salonger och klädmärken.

Sammanfattningsvis

Logotypdesigntrender kan ge ett bra sätt att blåsa nytt liv i ditt varumärke. Men innan du genomför något är det viktigt att vara försiktig. Du vill säkert inte uppdatera något stort i ditt varumärke bara för en trend. Om du planerar att implementera en logotygetrend, se till att det representerar ditt varumärke eftertänksamt. Vi hoppas att du har gillat den här artikeln om de 20 bästa trenderna för logotypdesigner för 2020 och lämna en kommentar om några andra trender som du tror att vi kommer att se i år.